RECEPT DANA

Torta od kokosa, koja se ne peče

Ako volite kokos ovo je torta za vas. Ovo je najbrža torta koju možete napraviti.

Torta od kokosa, koja se ne peče
Sastojci:

Podloga:

  280 g zobenih pahuljica
  100 g kokosa
  1 zlica maslaca
  100 ml mlijeka
  2 zlice secera u prahu

Krema:

  2 pudinga bourbon vanilija, Podravkina
  1 zlica gustina
  1 L mlijeka
  120 g secera
  150 g kokosa
  1 vrecica zelatine
  kokos za posipanje

Zobene pahuljice zavrtite par puta u multipraktiku. Dovoljno da ih napola sameljete. Istresite u plastiku i dodajte kokos i secer pa izmjesajte. Mlijeko zagrijte da bude mlako i u njemu otopite maslac. Kada se vec skoro ohladi i maslac otopi, dodajte u pahuljice i zamjesajte smjesu. Dodajite malo po malo mlijeka i vidite koliko ce vam trebati da dobijete smjesu odgovarajuce teksture.
Kalup, 24 cm promjera, oblozite masnim papirom i utapkajte smjesu. Stavite u hladnjak da se stegne i napravite kremu.
Za kremu zakuhajte cca 800 ml mlijeka sa secerom i kokosom a u ostatku mlijeka izmjesajte puding i gustin. Dodajte puding u vrelo mlijeko i mijesajte dok ne zgusne. Stavite na stranu i pripremite zelatinu.  Zelatinu namocite u maloj zdjelici sa 4 zlice hladne vode. Kada se stvrde, 10-20 sekundi ju zagrijte u mikrovalnoj da se otopi. Dodajte joj malo kreme, dobro promijesajte i sve vratite u ostalu kremu. Opet sve dobro izmjesajte i izlijte preko podloge u kalup. Hladite.
Prije nego krema potpuno stvrdne, pospite kokosom. Ako budete cekali da se ohladi, kokos se nece moci zaljepiti za kremu.
Dobar Vam tek!
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Agencija
  • Objavljen: 10.07.2014 14:35
  • Posljednja izmjena: 10.07.2014 14:36

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.