Osim za planet, konzumacija crvenog mesa ima štetne učinke i na naše zdravlje. Oni smatraju da može izazvati niz kroničnih bolesti, a po nekim pokazateljima i karcinom.
Mnogi se ljudi zbog toga okreću vegetarijanskom načinu prehrane, smatrajući da su biljni proteini bolji i sigurniji od životinjskih, prenosi večernjak.
Prorjeđivanje mesnih obroka i smanjivanje količine mesnih prerađevina vjerojatno će pozitivno utjecati na zdravlje, a to su zaista male promjene koje možete unijeti u prehranu. Ipak, Medical Daily donosi i neke prednosti povremenog mesnog obroka.
1. Meso sadrži veliku količinu proteina što može biti korisno za organizam. Proteini grade tkiva i proizvode antitijela koja štite od infekcija, jačajući imunološki sustav. Ono što je najvažnije jest da meso sadrži esencijalne aminokiseline, što ga nesumnjivo svrstava u najvažniji izvor proteina.
2. Mnogo je hranjivih tvari koje sadrži meso – od željeza i cinka do selena. I dok željezo pomaže u formiranju hemoglobina koji prenosi kisik do različitih dijelova tijela, cink pomaže u formiranju tkiva, a selen razgrađuje masnoće u tijelu.
3. Vitamini A, B i D također su velik dio prehrane, a oni se najčešće nalaze u mesu. Oni vam vid održavaju oštrim, jačaju zube i kosti, ali i "grade" središnji živčani sustav. Još je jedna velika prednost što vam i koža izgleda zdravije.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.