Drugi po redu festival, trajat će četiri dana, bit će održano ukupno sedamnaest različitih događanja poput sajma te osam radionica. Sudjelovat će tri hotela, pet wine barova i 28 restorana iz cijelog grada. U TZ Dubrovnik glavna koordinatorica događanja je Blaženka Kordić Aleksić.
Pripremanje specijaliteta tipičnih za dubrovačko podneblje, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, i programi poput 'večere s poznatim chefom', radionice pripremanja dubrovačkih gulozeca, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, 'Eat&Walk' gastro ture, 'Sweeth tooth map' – mapa za sladokusce, prezentacija turističke ponude i gastronomije španjolskog grada Gijon s i slovenske pokrajine Gorenjska, te druga iznenađenja očekuju ovogodišnje posjetitelje jesenske gastronomske manifestacije.
Direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić naglasila je kako je Good Food Festival Dubrovnik vrlo važna manifestacija za jesensko razdoblje turističke sezone jer predstavlja dodatni sadržaj za posjetitelje u periodu kad i završava ljetni red letenja.
- Uvjereni smo da je ovo događanje , koje iz godine u godinu raste i postaje sve atraktivnije vrlo važno za produljenje sezone - kazala je direktorica Vlašić.
Kroz PPT prezentaciju novinari su se upoznali s bogatim programom ovogodišnjeg izdanja Good Food Festivala – Dubrovačkom trpezom, Sajmom zdrave hrane i domaćih proizvoda, radionicama izrade tradicionalnih slastica, gostovanjima osebujnog hrvatskog chefa Dina Glavagna, dubrovačke Cordon Bleu chefice Marine Žibert Ercegović, suradnjom restorana Pantarul i Vinarije Crvik, Tvornicom slastica Lucije Tomašić, gostovanjima inoozemnih kuhinja španjolskog grada Gijona i slovenske pokrajine Gorenjska, te završnim događanjem – poslijepodnevnim čajem uz slastice chefa Ozgura Donertasa i evergreene Danijele Pintarić.
Uz ogovodišnji Good Food festival TZ Dubrovnik priredila je i posebno izdanje mini kuharice s naslovom 'Dubrovnik – s okusom prošlosti', autora Josipa Žvele, koja je temeljena na tradicionalni receptima iz dubrovačke prošlosti prilagođenim modernoj kuhinji. Prezentacija mini kuharice održat će se 23. listopada u Domu Marina Držića, uz sudjelovanje učenika TUŠ Dubrovnik i porigodni program. Uz prateća događanja objedinjena nazivom 'Gastroculutre' publika će imati priliku vidjeti film 'Burnt' (Paklena kuhinja) čije će se premijerno prikazivanje organizira u suradnji s Kinematografima Dubrovnik.
U programu sudjeluje 28 restorana - Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua , Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar , Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Riva Gravossa, Rozario, Ragusa2,Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni, pet vinski barova – Wine bar Razonoda, D'vino, Grabovac, Matuško u staroj gradskoj jezgri, te Wine bar Škar na Lapadskoj obali.
Tri hotela domaćini su programa Good Food festivala Hotel Hilton Imperial koji uz večeru s poznatim šefom organizira i 'Slatka popodneva u Imperialu', Hotel Lapad koji ugošćuje kuhinju španjolskog grada Gijon, te Rixos Libertas u kojemu će se održati završno događanje festivala – Elegant Tea Time (Poslijepodne uz čaj) uz Danijelu Pintarić i slatke i slane zalogaje Ozgura Donerstasa.
Dubrovački Good Food Festival, gurmanska poslastica za ljubitelje dobre hrane i pića, održat će se u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika koncem listopada 2015. Tridesetak gastronomskih događanja objedinjenih nazivom Good Food Festival od 22. do 25. listopada obogatit će svekoliku dubrovačku ponudu koncem prvog jesenskog mjeseca i sasvim sigurno oduševiti posjetitelje , jednako kao i lanjsko prvo izdanje Good Food Festivala.
J.T.
TZ