Gastronomija

Vaši božićni kolači: linzeri s makom i bacci di dama

Što vam darujemo? Najbolji recept nagradit ćemo korisnim kuhinjskim priborom Tala trgovine Sol i papar, poznate po dizajnerskim komadima za gurmane, a tri utješna dara uključivat će Narodnu kuharicu i roman iz serije autora Janka Matka.

Vaši božićni kolači: linzeri s makom i bacci di dama
Novi brend u dućanu Sol i papar je starinski engleski brand TALA, specijaliziran za sva moguća pomagala za izradu kolača i kolačića. Predivne posudice za držanje šećera, brašna, čaja, posudice za posipanje kakaa, šećera, mjerice i svakojake druge drangulije upravo su svojim retro dizajnom pravi homagge djetinjstvu i mirisu bakinih i maminih kuhinja u božićno vrijeme.

Zelena mjerna posudica je namjenjena svoma koji obožavaju pripremati kolačiće, a beskrajno ih živcira vaga koja zauzme pola kuhinje. Talina mjerica je savršena jer u njoj možete mjeriti sastojke navedene u receptu bilo u metričkim jedinicama ili engleskim, tj.američkim.

Set s kalupima za sitne kolačiće u predivnoj limenoj kutiji dopunjen je i vrećiom za ukrašavanje. Sve što vam još treba je samo mašta. Dobitnike ćemo objaviti u ponedjeljak 29. prosinca.

Darovi

Linzeri s makom i Bacci di dama

Linzeri

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 400 g šećera
  • 4 jaja
  • 2 praška za pecivo
  • 400 grama maslaca
  • sok pola limuna i naribana korica limuna

Sastojke zamijesite, ostavite u hladnjaku pola sata. Valjajte što tanje i režite kalupima. Pecite pet-deset minuta na 200 stupnjeva. Lijepite oblike zagrijanom marmeladom od marelice u koju se doda malo ruma.

Bacci di dama

  • 350 g brašna
  • 200 grama maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • korica limuna
  • prstohvat soli
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice ruma
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 2 bjeljanjka
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 40 g maslaca

Pomiješajte maslac, šećer, jaje, žumanjke i koricu limuna. Dodajte brašno i rum te zamijesite tijesto koje se u hladnjaku ostavi sat vremena. Oblikujte kuglice veličine trešnje i uvaljajte u bjelanjke te zatim u lješnjake. Pecite 20 min na 180 stupnjeva.

Rastopite čokoladu s maslacem te spajajte po dvije kuglice.

Dobar tek!

Autor recepta: Marko Opančar


  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 21.12.2014 15:40
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.