Spas od Alzheimerove bolesti

Vitamini i Omega-3 masne kiseline čuvaju mozak

Vitamini i Omega-3 masne kiseline čuvaju mozak
Prehrana bogata vitaminima i ribom može zaštititi mozak od starenja, dok brza hrana ima suprotan učinak, pokazuje jedno istraživanje.

Neurološka studija kaže da osobe sa visokim nivoom vitamina i Omega-3 masnih kiselina imaju manje šanse za „skupljanje“ mozga i bolje šanse za funkcioniranje mozga. Masnoće koje se nalaze u brzoj hrani su jedan od uzroka nastajanja Alzheimerove bolesti.

Najbolji savjet da vaš mozak ostane mlad je da imate uravnoteženu prehranu sa puno voća i povrća, da ne konzumirate cigarete, da redovito vježbate i da držite krvni tlak i kolesterol pod kontrolom, navode iz Udruženja za istraživanje Alzheimerove bolesti u Velikoj Britaniji.

U istraživanju je otkriveno da su oni ljudi koji su imali više vitamina B, C, D i E u krvi, imali i bolji rezultat na testovima za razmišljanje i pamćenje. Osobe sa boljim nivoom omega-3 kiselina su također imale dobre rezultate.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 31.12.2011 08:49

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.