Zobene pahuljice pravi su mali izvor hranjivih tvari – u stotinu grama nalazi se oko 16 grama bjelančevina i 10 grama prehrambenih vlakana koja osiguravaju dobru probavu. Bogate su i kaljem, fosforom i magnezijem, piše
zadovoljna.dnevnik.hrZahvaljujući visoku udjelu ugljikohidrata riječ je o zasitnom jelu nakon kojeg nećete biti gladni satima. U 100 grama pahuljica, naime, nalazi se oko 400 kalorija. Povrh svega, pola kilograma zobenih pahuljca moguće je kupiti i za 4,50 kuna, što ih čini cjenovno iznimno prihvatljivom namirnicom.
Zobene pahuljice moguće je napraviti na 1001 način. One se mogu pomiješati s različitim voćem, orašastim plodovima, sjemenkama, začinima i maslacima od primjerice kikirikija ili badema.
No jednostavan i fin recept moguće je spremiti s tek tri namirnice koje će vas po porciji stajati manje od pet kuna.
Sastojci za zobenu kašu:
65 g zobenih pahuljica
200 ml mlijeka
1 banana
Priprema:
1. Zdrobite pola banane vilicom. Što je banana zrelija, to će kaša biti slađa i ukusnija.
2. Zdrobljenu bananu stavite u lonac s neprianjajućim dnom te ju pomiješajte s mlijekom i zobenim pahuljicama.
3. Sve dobro promiješajte i pustite da zavrije.
4. Kuhajte nekoliko minuta dok se pahuljice ne pretvore u kašu. Ako vam je kaša presuha, možete u nju dodati još malo vode.
5. Poslužite toplo, a ostatak banane narežite na kriške te njima ukrasite jelo. Dobar tek!
Savjet plus:
Ovo je recept za zobenu kašu koja će posebno dobro prijati tijekom hladnijih dana. Ako imate na raspolaganju cimet, u kašu možete dodati i taj aromatični začin.
Kada vrijeme zatopli, iste namirnice moguće je iskoristiti i za hladnu kašu koja se sprema u hladnjak.
Večer prije konzumacije sve sastojke ubacite u staklenku s poklopcem, sve dobro primiješajte te h pohranite u hladnjak. Sljedeći dan otvorite staklenku i uživajte u okusima.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.