Jelo vam je bezokusno? Profesionalni kuhari tvrde da vam najvjerojatnije nedostaje soli. Čudno, ali istinito, ljudi kada kuhaju premalo pažnje posvećuju začinima, a onda su nezadovoljni dobivenim okusom, piše
punkufer.dnevnik.hrU profesionalnoj kuhinji jelo se soli u fazama tijekom kuhanja, te se non-stop isprobava kako bi konačni rezultat bio zadovoljavajući.
Niste i dalje zadovoljni okusom? Dodajte malo šećera.
Šećer uravnotežuje okuse u loncu, a pogotovo ako kuhate s nedovoljno zrelim rajčicama, mrkvama ili ciklom.
Jelo ima dobru ravnotežu slatkoće i slanoće, no još uvijek niste zadovoljni rezultatom? Hrana vam je bezlična? Pokapajte malo limunovog soka po obroku. Bit ćete zapanjeni koliko malo svježe limunovog soka može napraviti razliku u okusu.
Kuhate umak, ali niste zadovoljni dubinom okusa? Možda vam ono najfinije ostalo zalijepljeno za dno lonca. Uvijek deglazirajte tavu s malo vina ili temeljca te ćete tako dobiti bazu za fini umak.
Na kraju kuhanja dodajte kockicu hladnog maslaca kako bi umak postao sjajan i gladak. I to je sva mudrost!
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.