Jeste li znali?

Za jelo kao iz najboljeg restorana: Pet trikova s kojima ćete poboljšati okus bilo koje hrane

Kuhate umak, ali niste zadovoljni dubinom okusa? Možda vam ono najfinije ostalo zalijepljeno za dno lonca. Uvijek deglazirajte tavu s malo vina ili temeljca te ćete tako dobiti bazu za fini umak.

Za jelo kao iz najboljeg restorana: Pet trikova s kojima ćete poboljšati okus bilo koje hrane
Jelo vam je bezokusno? Profesionalni kuhari tvrde da vam najvjerojatnije nedostaje soli. Čudno, ali istinito, ljudi kada kuhaju premalo pažnje posvećuju začinima, a onda su nezadovoljni dobivenim okusom, piše punkufer.dnevnik.hr

U profesionalnoj kuhinji jelo se soli u fazama tijekom kuhanja, te se non-stop isprobava kako bi konačni rezultat bio zadovoljavajući.

Niste i dalje zadovoljni okusom? Dodajte malo šećera.

Šećer uravnotežuje okuse u loncu, a pogotovo ako kuhate s nedovoljno zrelim rajčicama, mrkvama ili ciklom.

Jelo ima dobru ravnotežu slatkoće i slanoće, no još uvijek niste zadovoljni rezultatom? Hrana vam je bezlična? Pokapajte malo limunovog soka po obroku. Bit ćete zapanjeni koliko malo svježe limunovog soka može napraviti razliku u okusu.

Kuhate umak, ali niste zadovoljni dubinom okusa? Možda vam ono najfinije ostalo zalijepljeno za dno lonca. Uvijek deglazirajte tavu s malo vina ili temeljca te ćete tako dobiti bazu za fini umak.

Na kraju kuhanja dodajte kockicu hladnog maslaca kako bi umak postao sjajan i gladak. I to je sva mudrost!
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.