Sastojci: - 4 šalice sitno mljevenog šećera
- 1/2 šalice kakaa u prahu (nezaslađenog)
- 1/4 šalice mlijeka s višim udjelom masnoće
- 1/2 šalice maslaca
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- Šaka prženih, nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
1. Pripremite posudu cca 10x10 cm i namastite je s malo maslaca ili ulja ili stavite u nju papir za pečenje.
2. Pomiješajte šećer i kakao te presipajte u zdjelu koja može u mikrovalnu.
3. Mješavinu prelijte mlijekom te na kraju dodajte maslac u komadu.
4. Ništa ne miješajte već stavite da se grije oko 2 minute, dok se maslac potpuno ne otopi.
5. Izvadite posudu iz mikrovalne, dodajte ekstrakt vanilije i mikserom dobro izmiksajte na najjačoj brzini dok ne dobijete jednoličnu kremastu masu.
6. U masu ubacite lješnjake i sve zajedno izmiješajte.
7. Smjesu ravnomjerno ulijte u pripremljenu, namašćenu posudu te stavite u zamrzivač na 10 minuta.
8. Nakon toga, okrenite posudu naravnu površinu te dobivenu čokoladnu ploču narežite na kockice.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.