ZA PRSTE POLIZATI: Lignje punjene na dubrovački način

ZA PRSTE POLIZATI: Lignje punjene na dubrovački način
Sastojci:

1 kg
liganja
1 glavica luka
sol, papar, 4 pice česna
4 žlice vina
4 žlice kuhane riže
maslinovo ulje

Priprema:

Očišćenim lignjima otkinuti glave i krakove te ih sitno nasjeckati ili samljeti. Luk nasjeckati i na ulju malo da samre tada dodati nasjeckane lignje (glave i krakove) pa ostaviti da se malo čini. Dodati sol, papar sitno sjeckani česan, malo vina i zgnječenu pomadoru a na kraju rižu. Čim stavimo rižu maknuti sa vatre. Tada sa tom smjesom punimo lignje i zatvorimo ih štikadentom. Kad su punjene prigamo ih na vrućem ulju a pri samom kraju treba dodati ostatak vina da se malo šufigaju u tom šugu.

*Ovako punjene lignje možemo peći na gradelama
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 11.12.2015 20:38
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.