Belgijsko tijelo za sigurnost hrane AFSCA također je naredilo povlačenje svih Kinder proizvoda proizvedenih u tvornici u belgijskom Arlonu.
Slučajevi sumnje na salmonelu povezani s Kinder čokoladom prijavljeni su u zemljama uključujući Hrvatsku, SAD, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku i Belgiju. Ferrero se ispričao i priznao propuste.
Ferrero je povukao dio proizvoda i iz Hrvatske
Podsjetimo, kako su rekli iz Ferrera, "odabrani Kinder proizvodi, proizvedeni u Belgiji, dobrovoljno se povlače iz prodaje u Republici Hrvatskoj. Ferrero surađuje s nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van teritorija Republike Hrvatske.
Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište ni jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili ni jednu pritužbu potrošača, ovu stvar shvaćamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu.
Ferrero je kao mjeru opreza odlučio sam dobrovoljno povući iz prodaje u Republici Hrvatskoj proizvode Kinder Schoko-Bons, Kinder Surprise Maxi i Kinder Happy Moments".
Istraga je u tijeku
Belgijsko tijelo za sigurnost hrane AFSCA priopćilo je da je tvornici naređeno da se zatvori nakon što Ferrero nije mogao dati potpune informacije za svoju istragu.
AFSCA je priopćila da je istraga u tijeku i da će tvornici biti dopušteno ponovno otvaranje samo ako Ferrero može pružiti potrebna jamstva da je u skladu s propisima o sigurnosti hrane, prenosi Index.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.