Prehrana

ZDRAV JE Cimet se savršeno uklapa u mnoga jela, otkrijte neka od njih

Cimet je neizostavan dio jesenskih recepata i vjerojatno najbolji način da im podarite fini okus bez dodatnih kalorija.

ZDRAV JE Cimet se savršeno uklapa u mnoga jela, otkrijte neka od njih
Zapravo, cimet sadrži i jako puno zdravstvenih pogodnosti – krcat je bogatim antioksidansima, ima protuupalna svojstva, snižava razinu šećera u krvi, pomaže u regulaciji metabolizma… Čini da je cimet poput magične prašine koja vam pomaže u svakoj prilici, stoga nema razloga da ga ne češće ne uključujete u svoju prehranu, pišu finirecepti.net.hrMožete početi sa sljedećih osam jela.

Zobena kaša

 

Zobena kaša vjerojatno je najjednostavniji zdravi doručak koji možete pripremiti. Dodati joj možete voće, orašaste plodove, pa čak i mrkvu ili bundevu. Najbolje od svega? Cimet će se odlično slagati sa svim tim dodacima.

Batat

 

Pospite batat cimetom, a po želji možete dodati i malo maslaca od badema ili narezanih jabuka – užitak je zajamčen.

Kava s mlijekom

 

Cimet će kavi s mlijekom dodati onaj poseban okus i utjehu tijekom kišnih jesenskih dana.

Kokice

 

Pospite malo cimeta po kokicama s maslacem, i dobili ste prilično zdravu grickalicu za sljedeći filmski maraton. Ovu kombinaciju možete dodatno “začiniti” i sušenim brusnicama i komadićima čokolade.

Vafli

 

Šećer od cimeta može vaše vafle od cjelovitih žitarica podići na potpuno novu razinu.

Jogurt

 

Jogurtu dodajte malo pirea od bundeve, javorovog sirupa, vanilije i cimeta, i praktički ste dobili pitu od bundeve. Ili napravite slojevito jelo od jogurta, voća i žitarica te ga pospite s malo cimeta.

 

Smoothie od banane

 

Smrznute banane, maslac od kikirikija, vanilija, mlijeko i cimet sastojci su za savršen jesenski smoothie.

Umak od jabuka

 

Dodajte malo cimeta i uživajte u toplom, zdravom desertu, doručku ili međuobroku.

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: pixabay
  • Objavljen: 13.09.2018 12:57
  • Posljednja izmjena: 13.09.2018 12:54

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.