MLJAC!

ZDRAVA NAVLAKUŠA: Isprobajte recept za fini i drugačiji pomfrit

Kraljica jeseni, mesnata bundeva, sveprisutna je u kuhinji gurmana bilo da se služi kao predjelo, glavno jelo, prilog ili desert. Jedno od njezinih definitivno najzanimljivijih lica kojemu neće moći odoljeti ni najmlađi je pomfrit s velikim predznakom zdravog, piše portal zadovoljna.hr.

ZDRAVA NAVLAKUŠA: Isprobajte recept za fini i drugačiji pomfrit
Iako je vladarica u brojnim kuhinjama mnogi bundevi na svom tanjuru ne žele dati šansu. Baš zbog toga idealna navlakuša koja će slomiti nepce tvrdoglavih je pomfit od bundeve. Naravno s velikim predznakom zdravog kako se to od kraljice jeseni i očekuje, jer za razliku od krumpira bundeva sadrži manje ugljikohidrata i veliki postotak vode što je čini miljenicom dobre linije. 

Sastojci
- 35 dag hokaido bundeve
- sol, papar
- malo čili papričice
- maslinovo ulje

Priprema
Bundevi ogulite koru, očistite je od sjemenki i mesnati dio narežite na trakice debljine oko 1 cm. Stavite narezanu bundevu u veliku posudu zalijte je maslinovim uljem te dodajte začine i sve dobro izmiješajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, u međuvremenu na tepsiju koju ste prethodno obložili masnim papirom posložite narezanu bundevu i pecite oko 20 minuta.

Savjet

Bundeva je slatkastog okusa koji trpi razne vrste začina, pa stoga slobodno dodajte prije pečenja svoje omiljene favorite svježih ili suhih listića. Naš savjet su majčina dušica, peršin i ružmarin.Pomfrit možete poslužiti uz vrhnje, svježi mladi sir ili umak od rajčice.

Članak u izvornom obliku možete pronaći OVDJE


  
  • Autor: zadovoljna.hr
  • Foto: zadovoljna.hr
  • Objavljen: 17.10.2013 15:14
  • Posljednja izmjena: 17.10.2013 15:15
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.