Pogrešna uvjerenja

Znanstvenici poručuju: 'Čaj iz mikrovalne je najbolji čaj!'

Dugo se raspravljalo o tome koja je tajna savršenog čaja, koji je najzdraviji i koji ima najfiniji okus. Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji od liječnika koji se specijalizirao za otkrivanje dodatnih vrijednosti na prirodnim proizvodima. U istraživanju su korišteni zeleni i crni čaj, a otkriveno je da se pripremom čaja u mikrovalnoj, aktivira 80 posto kofeina, teanina i polifenola.

Znanstvenici  poručuju: 'Čaj iz mikrovalne je najbolji čaj!'
Osim toga, utvrđeno je da se ovom metodom može pripremiti najukusniji čaj.

Priprema čaja iz mikrovalne

Stavite toplu vodu u šalicu s čajnom vrečicom.Zagrijte mikrovalnu na 30 sekundi, na srednjoj temperaturi.Ostavite jednu minutu da čaj odradi svoje.

Teanin je bitna aminokiselina, koje pospješuje opuštanje. Polifenoli su antioksidansi vezani za prevenciju degenerativnih bolesti, a možemo ih pronaći i u tamnoj čokoladi. Kofein djeluje kao stimulans, diuretik, blagi laksativ, a može ublažiti i glavobolju.

Osim toga, pojačava lučenje hormona gušterače, sprječava stvaranje bubrežnih kamenaca, stimulira rad srca i lučenje želučane kiseline. Također pozitivno djeluje na umor i pojačava koncentraciju.

Unatoč tome što postoje broji dokazi i mitovi o štetnosti mikrovalne pećnice, piće i hrana kuhani u mikrovalnoj, imaju istu hranjivu vrijednost kao i hrana spravljena u konvencionalnoj pećnici.

Glavna razlika između te dvije metode kuhanja jest što mikrovalna energija prodire dublje u hranu i smanjuje vrijeme potrebno za prodiranje topline u namirnicu, zbog čega smanjuje ukupno vrijeme kuhanja, piše centarzdravlja.hr.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: pixabay
  • Objavljen: 07.07.2017 09:01
  • Posljednja izmjena: 07.07.2017 09:05

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.