SAVRŠENO ŽUT

Žumanjak vam nakon kuhanja jaja postane zelen? Evo kako da to izbjegnete

Koliko vam se puta dogodilo da skuhate jaje, a žumanjak u njemu postane zelen? Slijedite ove upute i dobit ćete savršeno kuhano jaje

Žumanjak vam nakon kuhanja  jaja postane zelen? Evo kako da to izbjegnete
Koliko vam se puta dogodilo da skuhate jaje, a žumanjak u njemu postane zelen? Želite li to izbjeći, slijedite ove upute i dobit ćete savršeno kuhano jaje sa zlatnožutim žumanjkom.

Jaja stavite u posudu za kuhanje te ih prelijte vodom, jedan do dva centimetra iznad jaja. Pustite vodu da proključa i odmah sklonite s vatre.

Ostavite jaja da stoje u vrućoj vodi točno deset minuta, zatim ih premjestite u posudu s hladnom vodom i pustite ih da stoje još pet minuta.

Nakon toga ih izvadite, ogulite i uvjerite se da su savršeno kuhana.
  • Autor: večernji.hr
  • Foto: lucysenglish.files.wordpress.com
  • Objavljen: 04.04.2015 10:25
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.